Агнешки джолан

Рецепта, подходяща за великденската трапеза.

Време за приготвяне:

5 часа

Продукти:

Около 1кг. Агнешки заден джолан

50гр Краве масло Краварката

30гр. Зехтин GAEA

1 ч.л. Пушен сладък Червен пипер La Chinata

на вкус Черен пипер Maldon

на вкус Кристална морска сол Maldon

1 с.л. Джоджен сух

1 с.л. Пълнозърнесто пшенично брашно BioItalia

1 пак. Ризото с гъби Alfieri

Приготвяне:

Към зехтина добавете всички сухи продукти, като разбърквате до получаване на хомогенна смес. С получената смес намажете джолана от всички страни. Сложете в съд и фолирайте отгоре. Оставете в хладилник за около 6-7ч.

20мин. преди готвене го извадете от хладилника (по този начин си гарантирате равномерно изпичане). Доовкусете месото с разтопеното масло и го поставете в глинен съд, наредете отгоре 3-4 цели глави почистен стар чесън. Добавете около 100мл. бяло вино и поставете във фурната.

Когато температурата стигне 220℃  засечете 20мин и намалете на 130℃. Оставете да се пече за около 4:00 – 4:30часа, след което махате капака и оставяте месото да почине още 20мин. (за да възвърне сочността си).

Гарнитура: Ризото с гъби на Алфиери (начин на приготвяне – на етикета)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка