
Баклава
Рецепта за приготвяне на баклава.
Време за приготвяне:
30-40 мин
Продукти:
1 пакет Фини точени кори
350 г смлени Орехи
1 пакетче Ванилова захар
100 г Кокосова захар &NOTHING MORE
6 с.л. разтопено Кокосово масло &NOTHING MORE
За сиропа
200 мл Вода
3 с.л Мед
1 пакетче Ванилова захар
100 г Кокосова захар &NOTHING MORE
1 ч.л. Цейлонска канела на прах &NOTHING MORE
Приготвяне
Кокосовото масло се разтапя на водна баня. Орехите се блендират заедно с кокосовата захар и 2 супени лъжици от маслото. Водата се слага да заври на котлона и след това се прибавят кокосовата захар, медът и канелата. Разбърква се и ври на ниска степен за 10 минути. Готовият сироп се оставя да изстине, а през това време се нареждат корите с плънката. Тавата се намазва с кокосово масло и се постилат два листа точени кори. Те също се намазват и покриват с плънката, след което се поставят още два листа и отново се намазват и запълват и така общо 4 реда, като последният само се намазва с кокосово масло. Следва да разкрасиш баклавата като нарежеш различни форми. Изстиналият сироп се излива равномерно и покрива цялата тава. Трябва да чакаш да престои цяло денонощие, за да попие сладостта и за да тръпнеш за първата хапка, която ще е най-вкусна ако имаш търпение.