Бъфало карфиол с ароматни подправки, от Polka dot kitchen
Супер вкусен бъфало карфиол с ароматни подправки!
Време за приготвяне:
45 – 50 мин
Продукти:
Необходими продукти – малко, но точните:
1 глава Карфиол
Подправки, подправки, подправки!:
1 ч.л. Червен пипер &NOTHING MORE
1/3 ч.л. Кайенски пипер &NOTHING MORE
1 ч.л. сушен Лук
1/2 ч.л. Чесън на прах &NOTHING MORE
1 ч.л. Хималайска сол &NOTHING MORE
3 с.л. фино Брашно
12 с.л. студена Вода
2 с.л. Зехтин GAEA
Магданоз за поръсване.
Приготвяне:
1️. Измийте и разделете карфиолът на розички с желания от вас размер с помощта на нож.
2️. В купа смесете всички подправки, брашното и водата докато се получи смес, подобна на каша.
3️. Потопете една по една всяка розичка карфиол и поставете в застлана с хартия за печене тава.
4️. Печете в предварително загрята на 200*С фурна, без вентилатор за около 30-на минути, като наблюдавате, за да не загори.
5️. Сервирайте с домашен сос с малко кисело мляко, сусамов тахан, сол и лимонов сок. А пък, ако го усещате – поръсете и малко магданоз за разкош.