Домашни котешки езичета, от Polka dot kitchen

Супер вкусни домашни котешки езичета!

Време за приготвяне:

55 – 60 мин

Продукти:

Смес – белтъци:

4 Белтъка (на стайна температура)

50 г Златна тръстикова захар &NOTHING MORE

1/4 Лайм, сок

1 ч.л. Ванилова есенция

Основна смес:

4 Жълтъка

1 цяло Яйце

50 г Златна тръстикова захар &NOTHING MORE

140 г Овесено брашно &NOTHING MORE

Приготвяне:

Фурната се загрява на 150 градуса с вентилатор. Белтъците се разбиват с миксер до достигане на меки връхчета. Към тях на етапи се добавя захарта, след това ванилията и сока от лайм и се разбърква докато се появят твърди връхчета. В чиста купа се разбиват яйцата и захарта до по-светъл цвят и пухкава текстура. Брашното се добавя на части и се разбърква докато сместа стане гъста и хомогенна. Белтъците се добавят на 2-3 части към другата смес и се разбъркват с шпатула, като трябва да се внимава при загребването да не се изкара въздухът от белтъците.
След като всичко е смесено много добре е време да се оформят котешките езичета с размер около 2 пръста или 4х8 см върху тава с хартия за печене (под хартията можеш да сложиш в краищата по малко смес, за да не залепне за тавата). Тук има две опции:
*използвай пош/обикновена найлонова торбичка с широк накрайник или отрежи крайчето с дебелина около 1,5-2 см след като си напълнил сместа в нея/него.
*използвай лъжица и оформи с нея, но бъди внимателен да не изкараш въздуха от сместа.
Котешките езичета се пекат за около 25 минути докато станат леко златни ръбчета. Щом ги извадиш, остави ги за около 2 минути върху хартията да изстинат. Ако ги поръсиш с малко кокосова захар са тамън.

FOOD FOLIE
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка