Запечени спаначени палачинки с айвар и сирена

Запечени спаначени палачинки с айвар и сирена

Време за приготвяне:

50 минути

Продукти:

400 г смес за палачинки със спанак Bio Today (един пакет)

300 мл оризова напитка Bio Today или краве прясно мляко

350 мл вода

500 г айвар Гурменица

4 яйца

200 г кашкавал или друго жълто сирене (по желание)

Сол Maldon за завършване на ястието (по желание)

Приготвяне:

Приготвяте спаначени палачинки като сместа за палачинки разбърквате с оризовото

или кравето мляко (по желание) докато се образува гъста каша.

Добавяте едно по едно яйцата, като след всяко, разбърквате хубаво, докато се усвои от сместа.

Накрая добавяте водата и разбърквате докато се получи хомогенна смес.

За по-гладка смес може да се пасира с пасатор или да се разбие в блендер.

Печете палачинките в тиган с незалепващо покритие като предварително намазвате с малко масло тигана преди всяка палачинка. Получат се между 12 и 14 палачинки.

Всяка палачинка намазвате с тънък слой айвар и навивате на руло.

FOOD FOLIE
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка