Запечени спаначени палачинки с айвар и сирена
Запечени спаначени палачинки с айвар и сирена
Време за приготвяне:
50 минути
Продукти:
400 г смес за палачинки със спанак Bio Today (един пакет)
300 мл оризова напитка Bio Today или краве прясно мляко
350 мл вода
500 г айвар Гурменица
4 яйца
200 г кашкавал или друго жълто сирене (по желание)
Сол Maldon за завършване на ястието (по желание)
Приготвяне:
Приготвяте спаначени палачинки като сместа за палачинки разбърквате с оризовото
или кравето мляко (по желание) докато се образува гъста каша.
Добавяте едно по едно яйцата, като след всяко, разбърквате хубаво, докато се усвои от сместа.
Накрая добавяте водата и разбърквате докато се получи хомогенна смес.
За по-гладка смес може да се пасира с пасатор или да се разбие в блендер.
Печете палачинките в тиган с незалепващо покритие като предварително намазвате с малко масло тигана преди всяка палачинка. Получат се между 12 и 14 палачинки.
Всяка палачинка намазвате с тънък слой айвар и навивате на руло.