
Кето Овесена каша с вкус на тиквен пай, ВЕГАН, от Eat Healthy with Iva
Супер вкусна “oвесена” каша с вкус на тиквен пай!
Време за приготвяне:
20 – 25 мин
Продукти:
3 ч.ч. Орехи, сурови
1 с.л. Ленено семе, смляно &NOTHING MORE
1 ч.л. Цейлонска канела &NOTHING MORE
1/4 ч.л. Кардамон
1/4 ч.л. Карамфил
1/4 ч.л. Джинджифил &NOTHING MORE
1 ч.л. Ванилия
1/2 с.л. Еритритол
За декорация:
Кокосови стърготини
Печена тиква на кубчета
Тиквени семки, белени
Приготвяне:
1. Блендирайте орехите с 3 ч.ч. вода. Прецедете млякото с еко торбичка или тензух.
2. Ореховото мляко се слага в касерола на котлона да заври.
3. Котлонът се намалява и всички съставки се добавят в касеролата. Пулпата от орехите, която е в торбичката също се добавя.
4. Варят се на слаб огън за около 5 мин. Разбъркват се непрекъснато до получаването на консистенция на овесена каша.
5. Сервирайте и декорирайте с печена тиква, тиквени семки и поръсете с кокосови стърготини и канела.
-Ако се получи по-гъста каша от очакваното, добавете още мляко. А ако се получи по-рядка, добавете смлени орехи или смляно ленено семе.
-За шоколадов вкус добавете какао на прах.