
Време за приготвяне:
50 мин
Необходими продукти за 4 порции:
500 г праскови
125 г пресни малини
1/2 ч.ч. брашно &Nothingmore
4 с.л. разтопено гхи &Nothingmore
6 с.л. кокосова захар &Nothingmore
½ ч.л. канела &Nothingmore
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилов екстракт
50 мл прясно мляко
1 щипка сол &Nothingmore
*сметанов сладолед за поднасяне (Gelato & Latte)
Начин на приготвяне:
1. Прасковите се режат на едри парчета. В тиган с дебело дъно се слагат 2 с.л. гхи. Добавят се прасковите и 2 с.л. от кокосовата захар и се готвят 5 минути.
2. Махат се от котлона и се поръсват малините. В купа се смесват брашното, останалите гхи и кокосова захар както и прясното мляко, ваниловият екстракт, джинджифилът, канелата и солта. Ако има нужда се добавя още мляко.
3. Полученото тесто се разпределя върху плодовете. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути.
4. Охлажда се леко и се сервира с ванилов сладолед.