
Кръмбъл със сливи (и джанки), от Polka dot kitchen
Супер вкусен кръмбъл със сливи!
Време за приготвяне:
40 – 45 мин
Продукти:
За плодовата основа:
700 г Джанки и Сливи (или само сливи)
5 с.л. Нерафинирана тръстикова захар &NOTHING MORE
кората на 1 Лимон
1/2 ч.л. Канела на прах &NOTHING MORE
За коричката:
250 г Бадемово брашно &NOTHING MORE
5 с.л. Нерафинирана тръстикова захар &NOTHING MORE
100 г Краве масло КРАВАРКАТА
*ако сте любители на по-сладките десерти може да увеличите количеството
Приготвяне:
Начин на приготвяне:
1️. Измийте и нарежете на парченца (с размер грубо 2 см) плодовете и ги поставете в тавичка.
2️. Поръсете със захарта, настърганата кора лимон и канелата и разбъркайте.
3️. В отделна купа смесете брашното със нарязаното на по-малки кубчета студено масло и захарта докато се получи текстура на едър пясък.
4️. Поръсете сместа върху плодовете, така че да ги покрие изцяло.
5️. Печете в предварително загрята фурна на 190-200*С без вентилатор докато коричката позлатее (около 30 мин, но следете ).
6️. На феновете на по-киселите десерти – ще ядете и ревете. Ако обичате по-сладичко, може да добавите топка хубав ванилов сладолед за баланс.