Оризов пудинг, от Маги Пашова
Рецепта за приготвяне на оризов пудинг.
Време за приготвяне:
35-40 мин
Продукти:
200 г Ориз арборио &NOTHING MORE
2 консерви пълномаслено Кокосово мляко
1 чаша Бадемово (или друго) растително мляко
600 мл Вода
1/3 чаша Кокосова захар &NOTHING MORE
1 с.л. Цейлонска канела на прах &NOTHING MORE
1 ч.л. Ванилов екстракт
Приготвяне
Оризът се вари на умерен огън за 10-15 минути. Към него се добавят млякото, захарта, канелата и ванилията, и се разбърква. Оставя се да къкри на слаб огън още 15-20 минути. Разбърква се периодично и трябва много да се внимава да не загори. Готовият пудинг може да изглежда малко течен, но при изстиването се сгъстява. Може да се сервира топъл или охладен. За по-празничен вид може да се поръси с натрошен шам фъстък, филирани бадеми или сладко от червени боровинки. Нека празниците ти са сладки и вкусни, точно като този пудинг.