Оризов пудинг, от Маги Пашова

Рецепта за приготвяне на оризов пудинг.

Време за приготвяне:

35-40 мин

Продукти:

200 г Ориз арборио &NOTHING MORE

2 консерви пълномаслено Кокосово мляко

1 чаша Бадемово (или друго) растително мляко

600 мл Вода

1/3 чаша Кокосова захар &NOTHING MORE

1 с.л. Цейлонска канела на прах &NOTHING MORE

1 ч.л. Ванилов екстракт

Приготвяне

Оризът се вари на умерен огън за 10-15 минути. Към него се добавят млякото, захарта, канелата и ванилията, и се разбърква. Оставя се да къкри на слаб огън още 15-20 минути. Разбърква се периодично и трябва много да се внимава да не загори. Готовият пудинг може да изглежда малко течен, но при изстиването се сгъстява. Може да се сервира топъл или охладен. За по-празничен вид може да се поръси с натрошен шам фъстък, филирани бадеми или сладко от червени боровинки. Нека празниците ти са сладки и вкусни, точно като този пудинг.

FOOD FOLIE
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка