Паеля със скариди

Нарязваме чесъна на кръгчета, нарязваме лука и чушката на парчета по 1 см, приблизително.

Време за приготвяне:

45мин.

Продукти:

Вариации на черупчести морски животни /скариди, миди, калмари и други/

100 г  бял ориз басмати Smaakt (на човек)

200 г рибен больон на човек

1/2 глава лук

2 бр. скилидки чесън

1 бр. зелена чушка

5 с.л. екстра зехтин Gaea

Сол Sal de Ibiza

Сладък червен пипер La Chinata

Приготвяне:

Нарязваме чесъна на кръгчета, нарязваме лука и чушката на парчета по 1 см, приблизително. Слагаме зехтина в тиган за паеля и запържваме зеленчуците за малко. Прибавяме морските деликатеси и ги готвим 2-3 минути. После изсипваме рибения бульон и добавяме сладкия опушен червен пипер La Chinata. Когато бульонът започне да ври, добавяме ориза и започваме да го готвим на висока температура за 7 минути. После намаляваме температура и готвим за още 7 минути. След това го сваляме от огъня. Много е важно да оставим паелята да си почине за 5 минути преди да я севираме.

FOOD FOLIE
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка