Пилешки бутчета с Марокански лимони, кайсии и кимион

Вкусна и лесна рецепта за неустоима вечеря

Време за приготвяне:

1 час и ½

Продукти:

1 глава лук
2 стръка копър
1 с.л. маслиново масло Gaea
8 пилешки бутчета
150 гр. Марокански лимони Belberry
Сол (на вкус) Maldon
Черен пипер (на вкус) Maldon
3 гр. джинджифил на прах
1 бурканче (215 гр.) конфитюр от кайсии Belberry
4 с.л зеленчуков бульон
100 гр. маслини без костилка микс Gaea
Няколко стръкчета свежа мента
Кориандър (по желание)

Приготвяне:

Нарежи на ситно лука и копъра. Изсипи маслиновото масло в тигана и прибави лука и копъра. Постави пилешките бутчета в тава и ги поръси с подправките. Добавете малко сол и черен пипер. Изсипи конфитюра върху месото и покрийте с фолио за 20 мин. След като изминат минутите прибавете зеленчуковия бульон и отново покрийте за 20 мин. Прибавете покрай пилешките бутчета 6-8 резенчета лимон и ситно нарязаните маслини. Отново покрийте и оставете за 10 мин. Накрая сложи и свежата мента и кориандър.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка