
Пълнена тиква с ориз с вкус на тиквен пай, от Eat Healthy with Iva
Ароматна пълнена тиква с ориз с вкус на тиквен пай!
Време за приготвяне:
50 мин
Продукти:
1 Тиква цигулка
1 л. Мляко
1 ч.ч. Ориз Арборио &NOTHING MORE
1 ч.л. Цейлонска канела &NOTHING MORE
1/4 ч.л. Кардамон
1/4 ч.л. Карамфил
1/4 ч.л. Джинджифил &NOTHING MORE
1/2 ч.ч. Еритритол (или друг подсладител)
1 ч.л. Ванилия
1 Пръчка канела
Приготвяне:
1. Тиквата се разполовява и се почиства от семките. Слага да се пече с отвора надолу върху тава, покрита с хартия за печене, на 250 градуса с вентилатор за около 40 мин.
2. Оризът и 1 ч.ч. вода се слагат в тенджера на котлона на слаб до умерен огън. Вари се докато оризът поеме цялата течност. Бърка се по-често. Оризът трябва да е полуготов.
3. След това се добавя млякото и пръчката канела. Разбърква се.
4. Добавя се подсладителя и ванилията. Разбърква се. Вари се на слаб до умерен огън до сгъстяване.
5. За подправката “тиквен пай” – канелата, кардамона, карамфила и джинджифила се смесват и разбъркват.
6. Напълва се тиквата с оризовия пудинг. Поръсва с получената подправка за тиквен пай.
7. Съхранявайте в хладилник. Сервирайте добре охладен.