
Пълнени чушки с боб мунг и кокосово масло, от Polka dot kitchen
Супер вкусни пълнени чушки с боб мунг и кокосово масло!
Време за приготвяне:
1ч и 40 мин
Продукти:
400 г Боб Мунг &NOTHING MORE
12-14 Сушени чушки, средно големи
1 стрък Праз, наситнен
2 средни Моркова, наситнени
1 люта Чушка, наситнена (по желание)
2-4 с.л. Кокосово масло &NOTHING MORE
Подправки: (на вкус)
Хималайска сол &NOTHING MORE
Кимион &NOTHING MORE
Пушен пипер LA CHINATA
Червен пипер &NOTHING MORE
Джоджен
Чесън на прах &NOTHING MORE
Пресен магданоз, наситнен
Приготвяне:
Сушените чушки се заливат с вряла вода, така че да са покрити и се оставят така за 15 минути. В тенджера се оставя да ври вода и се добавя бобът мунг. Той се вари около 40 минути и се проверява докато омекне. Щом е готов се отцежда внимателно. В чист тиган се задушават празът и морковите с кокосовото масло, след което се добавят подправките, магданозът и боба, и се разбърква добре. Сместа се оставя да се охлади за 10 минути. Чушките се отцеждат внимателно от водата и след това се пълнят със сместа. Нареждат се в тава и се заливат с една лъжица разтопено кокосово масло. Пекат се на 210 градуса за 25 минути.