Пълнен артишок със Спалмабиле

Лесно и интересно предястие – хрупкава коричка с мек, нежен и сладък пълнеж и интензивен аромат.

Време за приготвяне:

35 мин.

Продукти:

4 средно големи артишока

1 пакет бутер тесто

160 гр. Спалмабиле Нонно Нанни

1 яйце

Олио

Сол Maldon

Пипер Maldon

Приготвяне:

Махнете твърдите листа от артишока, докато стигнете до сърцевината. Нарежете връхчетата и издълбайте вдлъбнатина в центъра. Задушете сърцевината от артишока до готовност. Изчакайте  да изстине и я напълнете със Спалмабиле.  От бутер тестото направете кръгчета, за да покриете артишока с тях като шапчица. С помощта на нож можете да оформите листенца върху бутер тестото. Намажете капачетата с яйцето, разбито заедно с малко лимонов сок, изпечете в предварително загрята фурна на 200°C за 10 минути и ги сервирайте топли. Хрупкави с мек, нежен и сладък пълнеж и интензивен аромат, това е една незабравима рецепта, която можете да приготвите предварително, да запазите в хладилника и да ги изпечете в  последния момент.

FOOD FOLIE
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка