Ролца с прошуто и Спалмабиле
Мариновайте пилето една нощ преди приготвянето или поне 4-5 часа – с чесън, розмарин, мента и зехтин
Време за приготвяне:
25 мин.
Продукти:
4 пилешки гърди
8 парчета прошуто San Michele
1 опаковка Спалмабиле Нонно Нанни
2 скилидки чесън
4 клончета розмазин
Мента
Зехтин Gaea
Сол и черен пипер Maldon
1 чаша бяло вино
Приготвяне:
Мариновайте пилето една нощ преди приготвянето или поне 4-5 часа – с чесън, розмарин, мента и зехтин. Махнете всички билки от пилешките гърди и ги нарежете на равни парчета. Върху всяко филенце сложете по две парченца прошуто и покрийте и двете със Спалмабиле с дебелина 0,5см. Оставете краищата непокрити. Навийте ги и ги завържете с кухненски конец. Във висока тенджера запържете ролцата в зехтин и чесън. След това прибавете виното и ги оставете 15 мин. под капак на възможно най-ниската температура. След това махнете кухненския конец. Нарежете ролцата на няколко хапки. Сосът, който остане, сервирайте заедно с хапките.

