
Спаначена крем супа със зехтин
Лесна и бърза рецепта за свежа спаначена крем супа със зехтин.
Време за приготвяне:
25 мин.
Продукти:
2 с. л. зехтин Gaea
1 глава лук, нарязана ситно
1 скилидка чесън, пресована или ситно нарязана
2 картофа, обелени и нарязани
2-3 чаши вода или зеленчуков бульон
500 гр. спанак, почистен и нарязан
1 с.л. лимонов сок
Пипер Maldon
Сол Maldon
Приготвяне:
Затоплете зехтина в голям тиган.
Запържете лука за няколко минути до омекване и добавете чесъна.
Сипете течността (бульон или вода) и добавете картофите. Гответе на тих огън, докато картофите се сварят (10 – 15 мин.). Добавете спанака и гответе още 2-3 минути.
Отстранете от огъня и подправете с лимоновия сок, сол и пипер.
Пасирайте.
Сервирайте супата топла или охладена, поръсена с малко зехтин Gaea.