Сурови бонбони “Пияна вишна”, от Катя Башур

Супер вкусни сурови бонбони “Пияна вишна”!

Време за приготвяне:

20 – 25 мин

Продукти:

За шоколада:

100 г какаово масло &NOTHING MORE

80 г какао на прах &NOTHING MORE

4 с.л. Сироп от агаве 

щипка Ванилия

щипка Хималайска сол &NOTHING MORE

За пълнежа:

сушени Череши 

1 чаша червено Вино 

Приготвяне:

Подготовка:
Черешите се накисват в червено вино за една нощ. Какаовото масло се настъргва и се поставя на водна баня в топлоустойчив съд. Към него се прибавя какаото на прах, солта и ванилията, но не се разбърква.
*Важна бележка: Повърхността на горния съд не трябва да докосва бавно врящата вода в долния съд. Това се прави, за да не се загрее шоколадът повече от 40-42 градуса.
Когато маслото се разтопи, шоколадовата смес се разбърква и към нея се добавя сиропът от агаве. Излишната влага от черешите се отцежда и те се слагат във формичките за бонбони. Всяка форма се пълни внимателно с тънък слой шоколад, после череши и отново се покрива с шоколад. След това бонбоните се пъхат във фризера. А ако нямаш силиконова форма за бонбони, можеш да използваш правоъгълна силиконова форма за торта, в която шоколадът се изсипва във възможно най-тънкия слой и се украсява отгоре с череши и ядки.

FOOD FOLIE
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка