Супер вкусен суров летен десерт с праскови и кашу!
Време за приготвяне:
15 – 20 мин
Продукти:
За крема:
200 г Сурово кашу, накиснато в топла вода за поне 1 час
200 г Пюре от праскови (една голяма праскова, смляна в блендер)
50 г Мед
½ Лимон – сок и кора
За основата:
90 г Овесено брашно &NOTHING MORE
85 г Бадемово брашно &NOTHING MORE
35 г или около 6 с.л. разтопено Кокосово масло &NOTHING MORE
2 г или 1/3 ч.л. Хималайска сол &NOTHING MORE
55 г Мед
За украса:
1 голяма Праскова
1 с.л. Лимонов сок
Приготвяне:
1️. Накиснете кашуто за поне 1 час в топла вода, за да набъбне и омекне. След това го отцедете.
2️. За крема: Смесете всички съставки в блендера до пухкав крем с прасковен аромат.
3️. За основата: Смесете в купа всички съставки и разбъркайте добре, докато се получи консистенция на мокър пясък.
4. Подредете в тавичка като притиснете основата към дъното, след това крема и накрая прасковите, които са заляти с лимоновия сок.
5️. Охладете за 2 часа в хладилник.