Таханови бонбони

Постни и изкусителни

Време за приготвяне:

40 мин (и време за охлаждане)

Необходими продукти за 30 броя:

30 фурми (без костилки)
80 г светъл сусамов тахан
сусам за поръсване

 

за шоколадовата глазура:
180 г кокосово масло (студено пресовано)
50 г какаово масло
30 г пудра захар
50 г какао
1 ванилия
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Сусамовият тахан се разбърква и се слага във фризер, за да стегне. Фурмите се пълнят със сусамовия тахан и се прибират във фризер. Кокосовото и какаовото масло се смесват в купа на водна баня. Когато се разтопят (не бива да се загряват много) се добавят захарта, какаото, ванилията и солта. Разбърква се добре и сместа се охлажда, трябва да е с гъстотата на боза. Фурмите се изваждат от фризера и се потапят в глазурата. Подреждат се върху силиконов килим, поръсват се със запечен на сух тиган сусам и отново се прибират в хладилник, за да стегнат.

Видео:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка