Супер вкусна торта гхи!
Време за приготвяне:
35 – 45 мин
Продукти:
За блата:
50 г (1/4 ч.ч.) Гхи (меко) &NOTHING MORE
100 гр (1/2 ч.ч.) Кленов сироп
3 бр. Яйца
50 г (1/2 ч.ч.) Брашно от лимец
50 г (1/2 ч.ч.) Бадемово брашно &NOTHING MORE
1 ч.ч. Бакпулвер &NOTHING MORE
Ванилия
щипка Хималайска сол &NOTHING MORE
За крема:
500 г Крем сирене
200 г (1 ч.ч.) Гхи (меко) &NOTHING MORE
100 г (1/2 ч.ч.) Кленов сироп
Приготвяне:
За блата:
1. Загрейте фурната на 180°C.
2. Разбийте мекото гхи с кленов сироп до пухкава смес.
3. Към тях добавете яйцата. Те трябва да са със стайна температура.
4. Добавете брашното от лимец и бадемовото, заедно с бакпулвера, ванилията и солта.
5. Изсипете сместа в подходяща форма и печете за 20-25 мин.
6. Оставете да се охлади напълно и разрежете на два блата.
За крема:
1. Разбийте крем сиренето с миксер.
2. Добавете мекото гхи и продължете да разбивате с миксер до гладка смес.
3. Постепенно добавете кленовия сироп и разбийте на слаба скорост.