Тортила с куркума, с пълнеж от пъстърва и свежи зеленчуци, от Polka dot kitchen

Тортила с куркума, с пълнеж от пъстърва и свежи зеленчуци.

Време за приготвяне:

60 мин

Продукти:

За рибата:

1 средно голяма Пъстърва, почистена

1/3 връзка Копър, наситнен

2 скилидки Чесън, нарязани

1 ч.л. Босилек &NOTHING MORE

1 ч.л. Риган &NOTHING MORE

1 ч.л. Кайенски пипер &NOTHING MORE

1 ч.л. фина Хималайска сол &NOTHING MORE

1 с.л. Зехтин GAEA

За тортилите (4 малки):

250 г Лимецово брашно

20 мл. Зехтин GAEA

50 мл. вряла Вода

1 ч.л. фина Хималайска сол &NOTHING MORE

1/2 ч.л. Бакпулвер &NOTHING MORE

1 и 1/2 ч.л. Куркума &NOTHING MORE

За пълнежа:

Рукула, чери домати, пресен лук, чедър, самбал(по желание)

Приготвяне:

Чесънът, зехтинът и всички подправки се смесват и с тях се пълни рибата. Увива се във фолио и се пече около 20 минути на 200 градуса. След това фолиото се отваря внимателно и рибата се пъха отново във фурната за още 7 минути. Оставя се да се охлади и се почиства от костите. Сухите съставки за тестото на тортилите се смесват и към тях се добавя зехтинът. Врялата вода се изсипва постепенно докато тестото придобие желаната консистенция. Разбърква се с лъжица и после се меси с ръце. Готовото тесто се разделя на 4 топчета и всяко се притиска между хартия за печене или силиконови подложки, докато стане тънко, без да се къса. Тортилите се запичат на сух тиган от двете страни и се покриват с кърпа щом са готови. Свежите зеленчуци се режат и следва сглобяването на тортилите.

FOOD FOLIE
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка