Тортила с куркума, с пълнеж от пъстърва и свежи зеленчуци, от Polka dot kitchen
Тортила с куркума, с пълнеж от пъстърва и свежи зеленчуци.
Време за приготвяне:
60 мин
Продукти:
За рибата:
1 средно голяма Пъстърва, почистена
1/3 връзка Копър, наситнен
2 скилидки Чесън, нарязани
1 ч.л. Босилек &NOTHING MORE
1 ч.л. Риган &NOTHING MORE
1 ч.л. Кайенски пипер &NOTHING MORE
1 ч.л. фина Хималайска сол &NOTHING MORE
1 с.л. Зехтин GAEA
За тортилите (4 малки):
250 г Лимецово брашно
20 мл. Зехтин GAEA
50 мл. вряла Вода
1 ч.л. фина Хималайска сол &NOTHING MORE
1/2 ч.л. Бакпулвер &NOTHING MORE
1 и 1/2 ч.л. Куркума &NOTHING MORE
За пълнежа:
Рукула, чери домати, пресен лук, чедър, самбал(по желание)
Приготвяне:
Чесънът, зехтинът и всички подправки се смесват и с тях се пълни рибата. Увива се във фолио и се пече около 20 минути на 200 градуса. След това фолиото се отваря внимателно и рибата се пъха отново във фурната за още 7 минути. Оставя се да се охлади и се почиства от костите. Сухите съставки за тестото на тортилите се смесват и към тях се добавя зехтинът. Врялата вода се изсипва постепенно докато тестото придобие желаната консистенция. Разбърква се с лъжица и после се меси с ръце. Готовото тесто се разделя на 4 топчета и всяко се притиска между хартия за печене или силиконови подложки, докато стане тънко, без да се къса. Тортилите се запичат на сух тиган от двете страни и се покриват с кърпа щом са готови. Свежите зеленчуци се режат и следва сглобяването на тортилите.