
Хумус със сушени домати, от Polka dot kitchen
Супер вкусен хумус със сушени домати!
Време за приготвяне:
5 – 10 мин
Продукти:
400 г консерва Нахут BIOITALIA, отцеден от водата
50 г Сушени домати, накиснати в топла вода за поне 15 минути
3 с.л. Зехтин GAEA
1 пълна с.л. Тахан
малко сок от Лимон или Лайм (на вкус, но около 1-2 ч.л.)
Подправки &NOTHING MORE:
Микс от 1,5 ч.л. Kимион, 1/3 ч.л. лют Kайенски пипер (внимавайте с него, много е лют и се слага по мъничко), Хималайска сол на вкус, 1/2 ч.л сладък Червен пипер
Приготвяне:
1️. Отцедете консервата нахут и запазете в съд водата.
Отцедете накиснатите сушени домати – тук Диди препоръчва да си запазите водата и да я сложите в супа, ризото, бульон например, които до 1-2 дни планирате да приготвите – има чудесен умами вкус.
2️. В блендер смесете всички съставки и блендирайте до консистенцията, която харесвате. Не забравяйте да добавите 1-2 с.л. от водата на нахута, за да стане хумусът пухкав и нежен. Аз обикновено не го правя 100% гладък, защото по-добре се усещат различните аромати и вкусове (поне според мен :)).