
Червена леща с боб мунг
Лято е и е време за лека, вкусна и наистина полезна храна. Ето защо днес ви предлагаме една рецепта, която ви предизвикваме да сготвите. Ще останете впечатлени от резултата, сигурни сме! И така – ето как да я приготвите:
Време за приготвяне:
60 мин
Необходими продукти за 6 порции:
1 с.л. кокосово масло &Nothingmore
2 глави лук
4 скилидки чесън
10 г пресен джинджифил
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума &Nothingmore
1 ч.л. кардамон
1 ч.л. кайенски пипер &Nothingmore
800 г домати от консерва на кубчетa
400 мл кокосово мляко
100 г червена леща &Nothingmore
100 г боб мунг &Nothingmore
200 г ориз басмати &Nothingmore
сол и черен пипер на вкус
1 връзка пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Лука се реже на тънки поумесеци и се запържва докато омекне в кокосовото масло &Nothingmore, като се овкусява със сол и черен пипер. Добавят се нарязани на ситно чесън и джинджифил, както и кимион, куркума &Nothingmore, кардамон и кайенски пипер&Nothingmore. Добавят се доматите, млякото и брашното. Разбърква се. Сипват се предварително добре измитите и отцедени леща &Nothingmore и боб &Nothingmore. Щом кипне се намалява силата на огъня и се оставя да къкри за 30 минути. От време на време се разбърква, за да не загори. Ориза басмати се сварява и се овкусява със сол и черен пипер. Лещата се сервира с ориза и кориандъра.