Червена леща с боб мунг

Лято е и е време за лека, вкусна и наистина полезна храна. Ето защо днес ви предлагаме една рецепта, която ви предизвикваме да сготвите. Ще останете впечатлени от резултата, сигурни сме! И така – ето как да я приготвите:

Време за приготвяне:

60 мин

Необходими продукти за 6 порции:

1 с.л. кокосово масло &Nothingmore
2 глави лук
4 скилидки чесън
10 г пресен джинджифил
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума &Nothingmore
1 ч.л. кардамон
1 ч.л. кайенски пипер &Nothingmore
800 г домати от консерва на кубчетa
400 мл кокосово мляко
100 г червена леща &Nothingmore
100 г боб мунг &Nothingmore
200 г ориз басмати &Nothingmore
сол и черен пипер на вкус
1 връзка пресен кориандър

Начин на приготвяне:

Лука се реже на тънки поумесеци и се запържва докато омекне в кокосовото масло &Nothingmore, като се овкусява със сол и черен пипер. Добавят се нарязани на ситно чесън и джинджифил, както и кимион, куркума &Nothingmore, кардамон и кайенски пипер&Nothingmore. Добавят се доматите, млякото и брашното. Разбърква се. Сипват се предварително добре измитите и отцедени леща &Nothingmore и боб &Nothingmore. Щом кипне се намалява силата на огъня и се оставя да къкри за 30 минути. От време на време се разбърква, за да не загори. Ориза басмати се сварява и се овкусява със сол и черен пипер. Лещата се сервира с ориза и кориандъра.

Видео:

Източник: https://woman.bg/

Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка