Червена паста /спагети/ с доматен сос и опушен червен пипер на прах

Смесваме брашното, яйцата, малко сол и 3 чаени лъжички от опушения червен пипер на прах La Chinata

Време за приготвяне:

45 мин.

Продукти:

300 г  пшенично брашно Bioitalia

3 яйца

Екстра върджин зехтин Gaea

1 скилидка чесън

1 глава лук

4 домата

Риган

Черен пипер Maldon

Сол Sal de Ibiza

Захар 

Пармезан

Опушен червен пипер на прах La Chinata

Приготвяне:

Смесваме брашното, яйцата, малко сол и 3 чаени лъжички от опушения червен пипер на прах La Chinata , докато се получи еднородна смес. После обвиваме с фолио и оставяме тестото да почине за половин час. След това приготвяме пастата с машина, като правим тестото на слоеве/листи. Режем с формата на спагети или фетучини, или разточваме на ръка. С помощта на нож се нарязва тестото. После оставяме готовите спагети или фетучини да починат докато изсъхнат. После ги варим в достатъчно вода с малко сол, за 2-3 минути. Приготвяне на доматения сос: В тиган с малко зехтин, запържваме леко чесъна и лука, предварително нарязан на филийки. След като лука стане прозрачен, добявяме стритите домати, солта, пипера, ригана, малко захар и 2 лъжици от опушения червен пипер на прах La Chinata. Готвим на средна температура, най-малко половин час. Сервираме пастата с доматения сос и малко пармезан отгоре.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка