Чипс със сос „Брава“
Време за приготвяне:
Продукти:
Няколко картофа
30 г зехтин Gaea
20 г пшенично брашно Bioitalia
190 г пилешки бульон
12 г лют опушен червен пипер “La Chinata”
Приготвяне:
Приготвяне на соса: Загряваме бульона в стъклена купа в микровълновата. В друга стъклена купа слагаме зехтина и го загряваме леко. Махаме го от котлона и добавяме опушения червен пипер La Chinata, като внимаваме да не изгори. Добавяме брашното и с бъркалка рабъркваме хубаво, докато леко се препече. Добавяме половината бульон и бъркаме енергично с бъркалка, докато се получи хомогенна смес. Добавяме и останалия бульон, малко по малко, като бъркаме добре с бъркалката. Приготвяне на чипса: Почистваме и обелваме кората на картофите. Нарязваме ги на еднородни парчета за по-добро готвене. Нагряваме в тиган достатъчно зехтин. Добавяме картофите и ги пържим докато покафенеят. После ги поставяме в цедка и така се оттича излишната мазнина. Сервираме в чиния и добавяме соса. Полезен съвет: Ако не харесвате лютив сос, може да използвате от сладкия или средно лютия червен пипер La Chinata, за разнообразие.