Шоколадов мандаринов мус

Изискан и вкусен десерт, подходящ както за след ядене, така и като закуска.

Време за приготвяне:

35 мин.

Продукти:

За муса:

150 гр. 70% натурален шоколад Majani

200 гр. сметана

200 гр. Спалмабиле Нонно Нанни

50 гр. тръстикова захар

2 мандарини или 2 малки ябълки за декорация

За кошничките:

50 гр. масло Thuringen

50 гр. пудра захар

50 гр. брашно BioItalia

1 яйце

1 портокал

½ чаша портокалов ликьор

Приготвяне:

За кошничките: разтопете маслото и го охладете. Смесете яйцето заедно със захарта и брашното, добавете разтопеното и охладено масло и настъргана портокалова кора. Смесете добре. Загрейте фурната на 180°C. Покрийте тава с хартия. Направете няколко кръгчета с диаметър 15 см с помощта на лъжица и нож. Печете по две. Междувременно пригответе настрана две мандарни и две чаши, достатъчно големи да покрият мандарините, но да не са прекалено големи.

Когато кръгчетата станат златисти (след около 6-8 минути), ги извадете, с помощта на шпатула ги вдигнете и бързо ги сложете върху мандарините и ги покрийте с чаша: така ще придобият форма на кошница. Продължете така, докато тестото свърши.

За муса: разтопете шоколада на водна баня. Разбийте сметаната заедно със захарта, добавете Спалмабилето, сока на половин портокал и шоколада малко, по-малко. Вкусният мус е вече готов. За възрастните гости, можете да добавите и портокалов ликьор. С шприц напълнете кошничките и ги декорирайте с портокалова кора и шоколадови стърготини.

Този десерт е изискан, вкусен и подходящ както за след ядене, така и като закуска. Мусът също така е подходящ и като крем за еклери, декориране на торти или сервиран в стъклени чаши без кошничките. Без значение как е сервиран, успехът е гарантиран.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Количката е празна

Вземи 5% отстъпка от следващата ти поръчка през магазина.

Абонирайте се да научавате първи за новите ни продукти и промоции!

Абонирането е успешно!

Вземи 5% отстъпка